Denizlili Plastikçiler Sanayi Sitesi Kuruyor

Denizlili Plastikçiler Sanayi Sitesi Kuruyor

DEPSİAD üyeleri; sektörde Denizli’nin farklı yerlerinde faaliyet gösteren firmaları, kurulması planlanan sanayi sitesine taşıyarak daha sağlıklı üretim koşulları elde etmeyi hedefliyor.

Plastik Sanayicileri ve Geri Dönüşümcüler Dernek Çatısı Altında Toplandı. Denizli’de plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren 55 firma, Denizli Plastik Sanayici ve Geri Dönüşümcü İş İnsanları Derneği (DEPSİAD) adı altında toplandı. Dernek Başkanlığına Ömer Özkul getirilirken; Erkan Saygın, Yüksel Tireli, Mehmet Yılmaz ve Zafer Özer yönetim kurulunda yer alan diğer isimler oldu.

DEPSİAD üyeleri; sektörde Denizli’nin farklı yerlerinde faaliyet gösteren firmaları, kurulması planlanan sanayi sitesine taşıyarak daha sağlıklı üretim koşulları elde etmeyi hedefliyor.

DEPSİAD Başkanı Ömer Özkul, derneğin kuruluş amacının geri dönüşüm sektöründeki firmalar arasında birlik ve dayanışmanın sağlanması ile sektörün temel sorunlarına bütüncül çözüm getirmek olduğunu belirtti. Özkul ayrıca kooperatif aracılığıyla bir sanayi sitesi kurarak, geri dönüşümcüden plastik üreticisine kadar sektörün farklı fraksiyonlarını ortak alanda bir araya getirip, firmaların yer ve lisans problemlerini çözmenin ilk hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Sanayi Sitesi İçin Yer Arayışı Sürüyor

Sektörde üretim koşulları çok sağlıklı olmayan, yer sorunu yaşayan firmaların da olduğunu ifade eden Ömer Özkul, bu firmaların Çevre İl Müdürlüğü standartlarına uyum sağlayamadıkları için ağır para cezalarıyla karşılaştıklarını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kriterlerini karşılayabilmek için kendi sanayi sitelerini kuracaklarını ifade eden Özkul, nakliye sorunu yaşamamak için şehre yakın bir arazi arayışında olduklarını dile getirdi. Özkul; Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Denizli Valiliğinin bu konuda kendilerine destek olmasını istedi.

Çevre Dostu Üretim ve “Sıfır Atık”

DEPSİAD Başkanı Ömer Özkul, üyeleri arasında plastik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandıran firmaların yanı sıra ayakkabı tabanından araba tamponuna, tekstil ve gıda ambalajlarından market poşetlerine kadar plastik mamül üreten pek çok firma olduğunu kaydetti. Özkul, plastik atıkları geri dönüşümle yeniden üretime kazandırarak “Sıfır Atık” amacına hizmet edecek çevreci bir kuruluş olduklarını ifade etti. Ömer Özkul ayrıca, “Şu anda geri dönüşüm ve plastik sanayi firmalarımız Denizli’ye dağılmış durumda. Denizli OSB, 1. Sanayi, 2. Sanayi, Bozburun ve Gümüşler’de faaliyet gösteren firmalarımız var. Üyelerimizin bir kısmı plastik atıkları topluyor, bir kısmı yarı mamül hale getiriyor. Bazıları da son tüketiciye yönelik mamül üretiyor. Bu doğrultuda kendi sanayi sitemizi kurmamız üretimin daha sağlıklı şartlarda yapılmasını sağlarken birbirini tamamlayan firmaların bir arada üretim yapmasıyla ticari anlamda da ek fayda sağlayacak. Dolayısıyla hem kaliteyi hem de kapasiteyi artıracağız ve geri dönüşüm malzemeleri için de ek uygulama alanları kazanacağız. Ayrıca bünyemizde yer alan firmalarda binlerce insanı istihdam ederek, çevre dostu üretimle Denizli ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Hem Denizli hem Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Ömer Özkul başkanlığında kurulan Denizli Plastik Sanayici ve Geri Dönüşümcü İş İnsanları Derneği (DEPSİAD) toplantısında, STK bilincinin önemine de dikkat çekildi. Geri dönüşüm sektöründe ortak çıkarlara sahip olan ve yöneticilerle karşılıklı olarak kabul edilen hedefler için bir araya gelen ve vatandaşı da koruma altına alan DEPSİAD, geri dönüşüm sektörü ile ülke ekonomisi başta olmak üzere doğa ve çevrenin korunması ve daha da gelişmesi için çalışacak. Böylece hem Denizli’nin hem de Türkiye’nin kazanmasına katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler